ავტორიზაცია / რეგისტრაცია სააგენტოს ვებ გვერდები

გიორგი სამანიშვილი ყურძნის გადამუშავების პროცესს გაეცნო

ზოგადი

გიორგი სამანიშვილი ყურძნის გადამუშავების პროცესს გაეცნო
25.09.2015

ღვინის ეროვნული სააგენტოს თავმჯდომარემ, გიორგი სამანიშვილმა კახეთის რეგიონში რამდენიმე ღვინის საწარმო მოინახულა, რომლებიც მიმდინარე რთველის სეზონზე ყურძნის გადამუშავების პროცესშია ჩართული - შპს „ქართული ღვინისა და ალკოჰოლური სასმელების კომპანია“, შპს „საწნახელი“, სანიორეს ქარხანა, სადაც ყურძენს შპს „მარნისკარი“ იბარებს, ასევე ნაფარეულის ქარხანა, სადაც მოსახლეობისგან ყურძენს შპს „გეო-ალკო“ იბარებს. რთველის საკოორდინაციო შტაბის ხელმძღვანელი გაესაუბრა საწარმოს წარმომადგენლებსა და მევენახეებს, გაეცნო ყურძნის ჩაბარების პროცესს.

რთველი აქტიურ ფაზაშია შესული. 25 სექტემბრის 21.00 საათის მონაცემებით გადამუშავებულია 60 ათას ტონაზე მეტი ყურძენი. ღვინის ქარხნებში 8 ათასზე მეტმა მევენახემ ჩააბარა ყურძენი.

 

ქართული ღვინო